Милићевићи

Ми смо
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Идеја за овај сајт добијена је после првог сабора Братства 2001 године, кад сам чуо да постоји књига Др. Проф Десанке Милићевић „Братство Милићевићи". Потрудио сам се, да дођемо до књиге, и одмах је цела слика око сајта постала јасна и целовита.

Са Десанком Милићевић сам више пута разговарао путем телефона али никад је нисам лично упознао. Причали смо доста дуго о много чему. Договорили смо се да њена књига поготово стабло буде преточено у генеалошки сајт, који ће она моћи да користи, попуњавања и истражује. Уверио сам је да више неће бити битно да ли се уносе мушке или женске особе, да ће стабло моћи да се врло лако шири и уређује. И да ће сајт омогућити да се лако сви Милићевићи где год били и одакле потицали могу повезивати и комуницирати. Данас, тек после 11 година се приближавамо том циљу. Разлога за то постоји више, један од њих је што већ дуже време радимо без Др. проф Десенка Милићевић, јер није више са нама.

Сајт је данас редизајниран у нови модернији изглед, који омогућује већу функционалност и повезивање. Сајт ће омогућити, сваком ако жели да постави своје породично стабло на сајт, са подацима и фотографијама. Да додаје текстове о својој породичној историји, или о другима. Имаће текстове о свему што је битно за креирање и развој једног породичног стабла. Такође имаће тесктове о историји друштва и културе како српској тако и регионској и светској.

Имаће видео и фото материјале о историји друштва и културе, старе породичне фотографије, документа, разгледнице,...

Кад смо почињали сајт је садржао око 1500 особа у нашем стаблу, од тога у 99% случајева мушког рода, са веома мало података, о датумима рођења, смрти, ...

Данас у нашем родословном стаблу Милићевића имамо укупно 5377 особа, од тога 3,417 (63.55%) особа мушког рода и 1,960 (36.42%) женских особа, преко 406 фотографија, докумената и сваким даном се трудимо да повећамо тај број.

Овај сајт не би успео без помоћи многих људи који су помогли у прикупљању генеалошких података о великој породици Милићевића, и који су омогућили да сада имамо ово што данас имамо, за нека будућа покољења.
То су Бранка Милићевић, Ранко Милићевић, Бранко Сикимић, Ђуро Милићевић, Драгана Петровић Роице, Радојка Тодоровић, Димитрије Милићевић, Ана Милићевић, Ненад Милићевић, Јована Рајковић, Немања Милићевић, Бошко Милићевић, Горан Милићевић, Зоран Милићевић, Мирослав Милићевић, и још многи други, јер се наши Милићевићи константно јављају.

Тим сајта који раде на сајту и управљају њим чине за сада Владимир Милићевић, Миливоје Милићевић, Бранка Милићевић Ђокић, Бранко Сикимић, Катарина Милићевић, Гордана Милићевић Стојић, Дејан Милићевић, Александар Милићевић, Зоран Стијачић и Бранко Милићевић.

Због даљег развоја сајта, потребни су нам људи (администратори, модератори, писци, историчари, преводиоци, аутори текстова,...многи други), који желе да стално учествују у овом нашем пројекту, да буду у тиму сајта, на даљем усавршавању. Тако да ако неко жели, има мало времена и жели да ствара и креира нешто што ће остати у будућности, а и жели да нешто ново научи, може слободно да се јави на е-маил: vladimir[at]milicevic.rs, branka[at]milicevic.rs или нас потражите на фацебоок-у.

Будите поздрављени и надамо се да ћемо испунити ваша очекивања.

Аутор сајта: Владимир Милићевић 

Пријавите се преко бесплатне е-маил претплате за примање обавештења о новим дешавањима.