О Милићевићима
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Кажемо породици Бранка Милићевића пошто је то најстарији Милићевић породице, у Смедереву.

 

Били смо позвани од стране сестре Бранкове, Радојке Милићевић, а примила нас је кућу Виолета Милићевић, кћи Бранкова и њен муж Срђан Бауковић.

Sm VioeletaMilicevic03

Бранко Милићевић

Бранко Милићевић рођен је 1934. године у Звијерини, малом кршевитом месту у источној Херцеговини у многобројној породици. Иако су имали тешке животне услове (без струје, воде и путева) животне муке су се продубиле током и после Другог светског рата. Бранка и породицу су прогонили политички неистомишљеници. Иако мали, Бранко је све преживљавао на свој начин и научио је да се никад не предаје, већ да се бори за нешто боље. Засновао је радни однос са 15. година у комбинату “Криваја 44 Завидовићи, и од тада његов пословни пут иде узлазном линијом.

Sm VioeletaMilicevic02

 Радојка, Ратомир Ранко и Бранко Милићевић

Уз рад се дошколовао и градио пословну и политичку каријеру. Био је упоран у настојању да се преселе из Звијерине у боље место за живот. Био је предводник пресељења у Србију. Бранко је у Смедерево дошао 1963. године из прелепе Бања Луке. У Смедереву је 1964. године са својом изабраницом Олгом формирао своју породицу и добили су честито потомство, кћерку Виолету и сина Зорана. Завршио је радни век са пуних 40. година радног стажа од тога провео је 35 година на разним руководећим позицијама. Бранко се одликује одличним реторичким способностима.

Ранко Милићевић, Ратомир Миша Милићевић и ја провели смо једно лепо недељно после подне уз предивну породицу и дружење. Виолетин муж Срђан, и ако је морао и тај дан да ради стигао је да нам припреми незаборавно јело. Ручак се састојао из више јела, а главно јело је било печено месо са кромпиром спремљено испод сача, да прсте полижете.

Sm VioeletaMilicevic08Бранко и његов брат Васо Милићевић 

Један од разлога, поред дружења и упознавања био је Бранкова животна прича његове породице и наша жеља да то остане записано како текстовима, тако и видео записом. Наш неуморни братственик Ратомир Милићевић пренеће Бранкове приће путем видео записа, које можете погледати на његовом youtube видео каналу. 

Youtube канал Ратомира Милићевића - Херцеговачки записи

Поред дружења и лепе приче Бранко нам је доставио његове идеје у вези организовања Братства, те идеје су веома добре, али како постоји проблем око начина прихватања таквих идеја од стране руководиоца удружења Братства Милићевића (туђе идеје се прихватају као своје), тренутно их на жалост нећемо приказати, јер не желимо да се неко хвали туђим идејима као својим. 

Фотографије

Sm VioeletaMilicevic06

Sm VioeletaMilicevic10

Sm VioeletaMilicevic12

 

Пријавите се преко бесплатне е-маил претплате за примање обавештења о новим дешавањима.